اکسیژن
اطلاع رسانی، آموزش و فرهنگ سازی برای دستیابی به هوای پاک در کشور

٣٣ تا ٣٨‌درصد مرگ‌ها به علت بیماری‌های قلب و عروق؛ روزانه ٣٠٠ نفر به‌دلیل عوارض قلبی جانشان را از دست می‌دهند.

عصر ایران به نقل از سلامت نیوز - قلب ایرانی‌ها می‌ایستد. این نگران‌کننده‌ترین هشداری است که با افزایش شیوع بیماری‌های غیرواگیر مطرح می‌شود، هشداری که بیماران قلبی – عروقی را نشانه رفته، وقتی خبر از مرگ ٣٣ تا ٣٨‌درصد ایرانیان به‌دلیل این بیماری‌ها می‌رسد. اگر تا پیش از این، عفونت و بیماری‌های واگیر عامل اصلی مرگ‌ومیر ایرانیان بود، حالا بیماری‌های غیرواگیر است که بلای جانشان شده. وضع زمانی بحرانی‌تر می‌شود که به استناد تحقیقات، روزانه ٣٠٠ نفر در کشور به‌دلیل عوارض قلبی جانشان را از دست می‌دهند، همه اینها در شرایطی است که امکان بروز بیماری‌های قلبی و عروقی پس از سن ٤٠ سالگی در مردان ٤٩‌درصد و در زنان ٣٩‌درصد است. کارشناس مسئول پیشگیری از بیماری‌های قلبی ـ عروقی وزارت بهداشت، می‌گوید: «تقريبا نيمي از ٥/١٧ ميليون مرگ سالانه ناشي از بيماري‌هاي قلبي - عروقي دنيا در زنان رخ مي‌دهد، اين بيماري اولين عامل مرگ در زنان است كه يك مرگ از هر سه مرگ را شامل مي‌شود؛ يعني حدود يك مرگ در هر دقيقه.»


به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه ایران،حالا در روز جهانی قلب، آمارهای رسمی وزارت بهداشت حکایت از این دارد که بیش از ٤٠‌درصد مرگ و میرها در کشور ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی و بیش از ١٩‌درصد مربوط به سکته‌های قلبی است. در کنار آن هم سالانه ٣٥ تا ٥٠‌ هزار مورد عمل جراحی قلب در کشور انجام می‌شود. گفته می‌شود. مصرف مواد دخانی، آمار مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی را تا ٥٠‌ درصد افزایش می‌دهد. یعنی به ازای دود کردن ١٠ نخ سیگار، خطر مرگ در اثر بیماری قلبی در مردان ١٨‌درصد و در زنان ٣١‌درصد بالا می‌رود و آمار نشان می‌دهد از هر ٥ مرگ ناشی از سیگار، ٢ مورد آن به علت بیماری قلبی است. تخمین زده می‌شود سالانه ٣٧ تا ٤٠‌هزار نفر در اثر قرار گرفتن در معرض دود سیگار دیگران از بیماری‌های قلبی - عروقی فوت کنند. این تنها یک روی سکه است. کم‌تحرکی، از دیگر عوامل ابتلا به بیماری‌های قلبی است، به‌طوری که ٢٢‌درصد علت این بیماری، كم تحركي در زنان و مردان است. با توجه به آمار نسبتا بالاي جمعيت جوان در كشور كه حدود ٥٠‌درصد سن زير ٣٠‌سال دارند و افزايش سن اين گروه و به دنبال آن افزايش خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي- عروقي از يك سو و از ديگر سو، الگوهاي نامناسب غذايي، ‌سال به‌سال بر تعداد مبتلايان به بيماري‌هاي قلبي- عروقي در كشور افزوده مي‌شود.



نوشته شده در تاريخ
توسط | ارسال نظر(0)

  اداره محیط زیست استان تهران گفت: کارگاه معدنی شن و ماسه بدون مجوز، در محدوده شهرستان قدس تعطیل شد.

 به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست استان تهران (سامات)، شیدا اکار رییس محیط زیست شهرستان قدس با اعلام این خبر گفت: طی گشت و پایش زیست محیطی کارشناسان این اداره و در بررسی عوامل آلودگی هوای منطقه، یک واحد کارگاه برداشت و فروش شن و ماسه با حجم بالای آلودگی هوا شناسایی شد.


اکار افزود: پس از بررسی به عمل آمده مشخص شد این واحد فاقد مجوزهای لازم زیست محیطی و صنعتی بوده است.

وی با اشاره به عدم رعایت ضوابط زیست محیطی و ایجاد آلودگی هوا گفت: در هماهنگی با دادستانی و با همکاری نیروی انتظامی، از ادامه فعالیت کارگاه مذکور تا زمان تعیین تکلیف مجوزها و رعایت ضوابط زیست محیطی جلوگیری به عمل آمد و این واحد تعطیل شد.



نوشته شده در تاريخ
توسط | ارسال نظر(0)
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران با اشاره به افزایش آلودگی هوا همزمان با بازگشایی مدارس، اظهار داشت: مشکل آلودگی هوای تهران چند علتی است و طبیعی است به این زودی‌ها شاهد هوای پاک در شهر تهران نباشیم.

روزگار نو - رحمت‌الله حافظی با بیان اینکه عوامل مختلفی سبب آلودگی هوای پایتخت می‌شوند، گفت: تنها سوخت غیر استاندارد یا موتورهای آلاینده خودروها و یا ریزگردها در شهر تهران ایجاد آلودگی نمی‌کند بلکه عوامل گوناگونی سبب افزایش آلودگی هوا در پایتخت می‌شود.

وی افزود: ما در بیشتر روزهای سال با مشکل ریزگردها روبرو هستیم که منشاء بیشتر این ریزگردها فعالیت‌هایی است که در جنوب غرب رخ می‌دهد. در سال گذشته کمتر از ۱۰ روز منشاء ریزگردها خارجی بود و بیشتر به خاطر فعالیت‌های داخلی شهر که از ۱۱ شب شروع و تا ۴ صبح ادامه دارد این ریزگردها در هوای پایتخت افزایش پیدا می‌کرد.

به گفته حافظی، یکی از مراکز تحقیقاتی برای تاثیر فعالیت‌های شبانه صنایع آلاینده نمونه‌برداری‌هایی انجام و تا چند هفته آینده نتایج این تحقیقات اعلام می‌شود.

وی با بیان اینکه با آغاز فصل مدرس و افزایش حجم ترددهای روزانه بر آلودگی هوای پایتخت افزوده شده است، ادامه داد: مدیریت و برنامه ریزی برای کاهش آلودگی هوا در پایتخت کارشناسی است و اگر با همین روند آلودگی هوای پایتخت را مهار کنیم تا ۳ یا ۴ سال آینده می‌توان این آلودگی را مدیریت کرد اما اینکه انتظار داشته باشیم زمستان امسال با زمستان سال گذشته تفاوتی در آلودگی داشته باشیم انتظار بالایی است. 



نوشته شده در تاريخ
توسط | ارسال نظر(0)
هوای تهران امروز سه شنبه در آستانه شرایط ناسالم برای گروههای حساس جامعه قرار گرفته است.
 

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بر اساس اطلاعات رسیده از ایستگاه­های سنجش آلودگی هوای شهر تهران از میزان غلظت آلاینده های ذرات معلق کمتر از ده میکرون و ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون نسبت به روز گذشته درهمین ساعت کاسته و بر میزان غلظت آلاینده منو اکسیدکربن افزوده شده است .

شاخص امروز صبح ذرات کمتر از دو و نیم میکرون 99  است که حد استاندارد آن 100 است اما نسبت به دیروز که 112 بوده ، کاهش داشته است

به این ترتیب میانگین غلظت کلیه آلاینده ها به غیر از ایستگاههای دروس ، ستاد بحران ، شهرداری منطقه 11 ، شهرداری منطقه 16 ، شهرداری منطقه 19 ، پارک رازی ، پارک قائم ، پاسداران ، دانشگاه تهران و فرمانداری شهرری به لحاظ آلاینده ذرات معلق کمتر از دوونیم میکرون در سایر ایستگاهها در حد مجاز بوده اما انتظار می رود شاخص کیفیت هوا تا ساعات ظهر در آستانه شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار گیرد .



نوشته شده در تاريخ
توسط | ارسال نظر(0)
استاد محمود فرشچیان گفت: از همه مردم می خواهم محیط زیست خود را حفظ کنند و مطمئن باشید آن زمان خدا هم به ما رحم خواهد کرد.
 
به گزارش خبرنگار مهر، استاد محمود فرشچیان پیش از ظهر یکشنبه در مراسم هم اندیشی نقاشی ایرانی و محیط زیست گفت: دست فرد فرد هموطنان عزیزم را می بوسم و از صمیم قلب می گویم باید همه ما به مملکتمان کمک کنیم تا محیط زیست را تمیز نگه داریم.

وی با بیان اینکه خود انسان می تواند محیط زیست را تمیز نگه دارد و نباید اتفاقات نادرستی را رقم بزند اظهار داشت: بارها در خیابان مشاهده کرده ام که بعضی از هموطنان آشغال های خود را به بیرون پرت می کنند و این کار درستی نیست.

استاد محمود فرشچیان در ادامه گفت: از شما می خواهم که به فکر هم باشید و همه محیط زیست را تمیز نگه دارید و مطمئن باشید آن زمان خواهد بود که خدا هم به ما رحم می کند.

در ادامه این مراسم استاد محمود فرشچیان از سوی دو محیط بان مورد تقدیر قرار گرفت و همچنین استاد فرشچیان دو تابلوی خود را به صورت نمادین به این محیط بانان اهدا کرد.



نوشته شده در تاريخ
توسط | ارسال نظر(0)
مدیر و نماینده دفتر منطقه ای یونسکو در تهران گفت: محافظت از محیط زیست و اطلاع رسانی در مورد مسائل بسیار جدی زیست محیطی که اکنون با آن مواجه هستیم مسوولیت و وظیفه تک تک انسان ها است.
 

به گزارش خبرنگار مهر، «استر کیش لاروش» روز یکشنبه در مراسم هم اندیشی نقاشی ایرانی و محیط زیست در آثار فاخر استاد فرشچیان با بیان این مطلب افزود: فرهنگ و هنر نقش عمده ای در فعالیت های یونسکو در جهت پیشبرد صلح و توسعه پایدار ایفا می کند.

وی افزود: ما با جدیت به ارتقای آموزش هنر به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از آموزش های جامع توجه داریم، یادگیری در مورد محیط زیست از طریق آموزش های هنری، روش های یادگیری خلاقانه را به همراه برقراری ارتباط تقویت می کند.

لاروش اظهار داشت:  این روش نه تنها باعث آگاهی در مورد محیط زیست و لذت خلق کردن می شود بلکه نگرش، برخورد و رفتار مثبت در جهت حفظ منابع طبیعی جهان را موجب می شود.

به گفته لاروش، گاهی اوقات هنر زیست محیطی به عنوان هنری که به بهبود رابطه ما با جهان طبیعی می انجامد تعریف می شود، بعضی از هنرهای زیست محیطی به ما کمک می کنند تا در مورد طبیعت و روند آن مطلع شده و در مورد چالش های محیط زیستی آموزش ببینیم.

وی ادامه داد: دسته دیگر از این هنرها، دید جدیدی نسبت به ارتباط ما با طبیعت ایجاد می کنند و روش های جدیدی برای زندگی در کنار محیط زیست در اختیار ما قرار می دهند و گاهی هنرهای زیست محیطی آسیب های وارد شده به محیط زیست را با کمک روش های هنری به ما یادآور می شوند.

نماینده دفتر منطقه ای یونسکو افزود: هنر وسیله ای برای بیان شرایط پیرامون ما است. وسیله ای بسیار قدرتمند برای آگاه سازی و نیز تفکر پیرامون برخوردها با رفتارمان است.



نوشته شده در تاريخ
توسط | ارسال نظر(0)
پس از تهران، کرج، اصفهان و اراک به زودی هم در مشهد گازوئیل کم گوگرد توزیع می‌شود.
 

عباس کاظمی در گفتگو با مهر درباره جزئیات برنامه عرضه بنزین و گازوئیل با استاندارد یورو چهار اتحادیه اروپا در کلانشهرهای کشور، گفت: در شرایط فعلی به استثنای اهواز در تمامی کلانشهرهای کشور بنزین و گازوئیل پاک عرضه و توزیع می شود.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی با اشاره به تولید روزانه حدود 45 میلیون لیتر بنزین و گازوئیل با استاندارد یورو چهار در پالایشگاه‌های نفت کشور، تصریح کرد: در شرایط فعلی حدود 20 میلیون لیتر بنزین و بیش از 24 میلیون لیتر گازوئیل کم گوگرد و با استاندارد یورو چهار تولید و عرضه می شود.

معاون وزیر نفت با یادآوری اینکه با اجرای یک طرح جدید از هفته جاری کلانشهر اصفهان هم تحت پوشش بنزین و گازوئیل یورو چهار قرار می گیرد، اظهار داشت: هم اکنون در تهران، کرج، تبریز و اراک بنزین و گازوئیل کم گوگرد عرضه و توزیع می شود.



نوشته شده در تاريخ
توسط | ارسال نظر(0)

اکسیژن – دکتر سید علیرضا عظیمی – آورده اند که روزی شیخنا عظیم الدین (رَضِیَ الله عَنه) در حلقه مریدان بنشسته بودی و نظر بر زمین داشتی و سخنان ایشان استماع فرمودی. مریدی حکایت داشتی که در اساطیر است که مرتاضان از دیار هندوان بر میخ همی روند ! مریدان را دیدگان از تعجب گشاده گشت. لیکن شیخ زیر لب بفرمود: سهل باشد.

 مرید دیگر داد سخن داد که در کتب معتبر نبشته آمده که صوفیان در زمین ترکان بر آتش همی روند ! مریدان را دهان ها از شگفتی باز بماند اما شیخ همچنان که نگاه بر زمین داشتی آرام بفرمود: سهل باشد.

آن یکی اظهار داشت که اندر ملک ختن کاهنان بر آب همی روند ! مریدان را موی ها از حیرت سیخ بگشت و تنها بلرزید مع ذلک شیخ سر نگردانیده فرمود: سهل باشد.

نهایت مریدی بگفت که خود بدیدم در جبال تبت که برهمنان بر هوا همی روند ! مریدان که دیگر تاب نداشتندی، نعره زنان از جای بر جهیدند و دستها بر سر بکوفتند و دستارها بینداختند و صورتها بخراشیدند و گریبانها چاک زدند. ولی باز هم شیخ بفرمود: سهل باشد.     

مریدان سرگشته دست در دامن شیخ انداختند که یا شیخ ما هر چه گوییم از کرامات و عجایب، سهل  باشد. پس آن چه باشد که سهل نبوَد؟!



نوشته شده در تاريخ
توسط | ارسال نظر(0)

 مدیرعامل موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان از رشد 15 درصدی کودکان مبتلا به سرطان در هر سال خبر داد و گفت: تا پایان سال 92 بیش از 21 هزار و 147 کودک از حمایت های این موسسه استفاده کرده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، «آراسب احمدیان» روز یکشنبه در نشست خبری به خاطر موفقیت این موسسه برای فینالیست شدن در جایزه تعالی در بخش انجمن بین المللی مدیریت پروژه افزود: همچنین براساس آمار تعداد فوتی های ناشی از سرطان در کودکان در سال 92 نسبت به سال 91 کاهش 8 / 14 درصدی داشته است.

وی با بیان اینکه اما براساس آمارها تعداد کودکان تحت درمان در حال رشد است، اظهار داشت: این آمارها نشان می دهد داروهایی که وجود دارد به بهبود منجر نمی شود اما طول عمر را افزایش می دهد.

وی تصریح کرد: همچنین ضریب اشغال تخت در بیمارستان محک در سال 92 نسبت به سال 91 با رشد 17 درصدی مواجه است به طوری که ضریب اشغال تخت در سال گذشته، 3 / 96 درصد بوده است.

احمدیان با بیان اینکه موسسه خیریه محک از کودکان زیر 16 سال مبتلا به سرطان حمایت می کند، ابراز امیدواری کرد در آینده هیچ کودکی به سرطان مبتلا نباشد اما با این وجود ما حمایت های خودمان را با همراهی و همکاری نیکوکاران و خیران از این کودکان داریم.



نوشته شده در تاريخ
توسط | ارسال نظر(0)
رییس سازمان حفاظت از محیط زیست بر پایبندی واحدهای صنعتی به طرح های کاهش آلودگی هوا تاکید و تصریح کرد: دولت، تسهیلات ویژه برای رفع مشکلات این واحدها منظور کرده است.
ایرنا - معاون رییس جمهوری گفت: اکنون پنج کلان شهر از بنزین یورو 4 استفاده می کنند و امید است تا پایان سال همه مناطق کشور از این نوع بنزین بهره مند شوند.

'معصومه ابتکار' روز شنبه در همایش تخصصی 'محیط زیست انسانی و پایش ادارات کل حفاظت محیط زیست کشور' در یزد افزود: استفاده از بنزین یورو 4 باعث شده تا ساکنان این کلان شهرها هوای سالم تنفس کنند.

وی یادآور شد: وضعیت محیط زیست در نیمه نخست امسال از لحاظ کیفیت هوا و سالم بودن آن مطلوب تر از گذشته بوده است.

رییس سازمان حفاظت از محیط زیست، دولت را متعهد به اجرای طرح های کاهش آلودگی هوا دانست و گفت: مبنای کار ما شعاری و تبلیغاتی نیست بلکه نتیجه محور و اثربخش است.


نوشته شده در تاريخ
توسط | ارسال نظر(0)
.: Weblog Themes By LoxBlog :.
💬 نظرات کاربران
💬ثبت نام کاربران
💬ورود کاربران