اکسیژن
اکسیژن
اطلاع رسانی، آموزش و فرهنگ سازی برای دستیابی به هوای پاک در کشور

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست و هیات همراه با حضور دراولین مجمع محیط زیست ملل متحد، رایزنی های متعددی با مسوولان محیط زیست های کشورهای مختلف از جمله فرانسه، ایتالیا، کنیا، هند و فنلاند داشتند.

به گزارش ایرنا از سازمان حفاظت محیط زیست، دیدار با مشاور رئیس جمهور فرانسه، ملاقات با مدیر اجرایی برنامه محیط زیست ملل متحد، ملاقات با وزیر محیط زیست، آب و منابع طبیعی کنیا، دیدار با وزیر محیط زیست ایتالیا، وزیر محیط زیست هند و وزیر محیط زیست فنلاند بخشی از برنامه های هیات ایرانی به ریاست معصومه ابتکار بوده است.

اولین مجمع محیط زیست ملل متحد (UNEA) که با حضور رییس جمهوری کنیا و مقامات عالی رتبه محیط زیست از 160 کشور جهان روز گذشته( پنجم تیرماه برابر با 26 ژوئن) در نایروبی آغاز به کار کرد، صحنه مذاکرات و گفت و گوهای مشترک میان کشورهای مختلف بوده است.

این نشست که امروز جمعه پایان می یابد بر دو موضوع مهم اهداف توسعه پایدار و برنامه توسعه پس از سال 2015 و تجارت غیرقانونی حیات وحش تمرکز دارد.

تشکیل UNEA به منظور تلاش جهانی برای مقابله با چالش های محیط زیستی بوده که منتج از کنفرانس توسعه پایدار ملل متحد در سال 2012 تحت عنوان ریو+20 در تقویت و ارتقای برنامه محیط زیست ملل متحد و تعادل میان سه رکن اصلی توسعه یعنی ارکان اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی است.

هیأت اعزامی از جمهوری اسلامی ایران ضمن حضور در جلسات کارشناسی و عالی رتبه این مجمع، ملاقات های متعددی را نیز با مسوولان کشورهای مختلف تنظیم کرد که به ریاست دکتر معصومه ابتکار معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان در کنار مجمع طی روز گذشته انجام شد.



**دیدار با مشاور رییس جمهوری فرانسه در امور تغییرات آب و هوا

در این دیدار معصومه ابتکار در مورد برنامه های ایران در ارتباط با استراتژی جهانی مقابله با گرمایش جهانی گفت: ایران برنامه افزایش راندمان انرژی دارد و با تبدیل نیروگاههای خود به سیکل ترکیبی حدود 6 هزار مگاوات بر ظرفیتش خواهد افزود.

وی با بیان اینکه مصرف انرژی ایران نه به صورت زغال سنگ، بلکه گاز سوز است، تاکید کرد که در گام های بعدی استفاده از انرژی خورشیدی، بادی و زمین گرمایی مدنظر بوده و اظهار امیدواری کرد که با ایجاد جذابیت اقتصادی در دولت جدید، بخش خصوصی بالغ بر پنج هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر احداث کند.

معاون رییس جمهوری کشورمان همچنین ضمن تاکید بر اینکه توافقنامه جایگزین مورد بحث در این مجمع جهانی باید منصفانه، متوازن و عادلانه و متمرکز بر سازگاری بیش از تعدیل باشد، به تحریم های ناعادلانه علیه ایران اشاره کرد و گفت: این تحریم ها بسیار متضاد با منافع جهانی تغییرات آب و هوا عمل کرده و دنیا باید با درک شرایط ایران، نوعی همکاری دوجانبه در محیط زیست و تغییرات آب و هوا به ویژه در مسیر اجلاس پاریس 2015 داشته باشد.

در این ملاقات خانم ابروی مشاور رییس جمهور فرانسه در امور تغییرات آب و هوا، ضمن ابراز علاقه مندی طرف فرانسوی نسبت به برنامه های ایران در زمینه انرژی های نو، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و انتظارات ایران در مورد پروتکل جدید در اجلاس پاریس در سال 2015، در مورد توسعه روابط و همکاری دو جانبه اظهار امیدواری کرد.



**ملاقات با مدیر اجرایی یونپ

معصومه ابتکار در ملاقات با مدیر اجرایی یونپ (برنامه محیط زیست ملل متحد) با اشاره به بحران آب و خشکسالی های اخیر، همچنین بحران در تالاب ها و افزایش گرد و غبار در منطقه ناشی از خشکسالی، خواستار حضور و کمک بیشتر یونپ به به حل این بحران منطقه ای و فرامرزی شد.

در این جلسه با توجه به سوابق همکاری میان ایران و یونپ و با اشاره به تفاهم نامه امضا شده میان دو طرف، بر گسترش همکاری ها تأکید شد و نظر به اینکه اخیرا برای تهیه گزارش وضعیت محیط زیست (SOE) ایران و ارایه کمک های فنی از سوی یونپ اعلام آمادگی شده بود، دو طرف ابراز امیدواری کردند که به زودی این موارد و نیز حضور ایران به عنوان منتخب در فرایند UNEP-LIVE اجرایی شود.

در این دیدار رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان پیراهن تیم ملی فوتبال ایران منقش به تصویر یوزپلنگ را به مدیر اجرایی یونپ اهدا کرد و در مورد نقش جدی و مثبت سپ بلاتر رییس فدراسیون جهانی فوتبال در این مورد پس از حضورش در ایران توضیح داد.

مناخیم اشتاینر نیز با اشاره به اینکه تاکنون مفاهیم زیست محیطی تا این حد به فیفا نزدیک نشده بود، تلاش ایران در افزایش آگاهی عمومی در سطح بین المللی برای حفظ محیط زیست و پیوند میان ورزش و محیط زیست را ستود.

وی همچنین از موضوع ارایه زیست توپ یا Bioball به جام جهانی توسط سازمان های مردم نهاد ایران و به تصویر کشیدن گونه های در حال انقراض کشورهای مختلف بر روی آن استقبال و قدردانی کرد.



**ملاقات با وزیر محیط زیست، آب و منابع طبیعی کنیا

کنیا، میزبان مقر برنامه محیط زیست ملل متحد و از کشورهایی است که با تنوع زیستی جانوری و گیاهی در جلب طبیعت گرد بسیار موفق و دارای سود اقتصادی فراوان و قابل توجه است.

در دیدار معصومه ابتکار با وزیر محیط زیست، آب و منابع طبیعی کنیا، دو طرف ضمن اشاره به فواید طبیعت گردی، به گسترش روابط در قالب امضای تفاهم نامه همکاری با موضوعات متمرکز بر توسعه پایدار، اکوتوریسم و بهره برداری پایدار از منابع آب و حفاظت از تنوع زیستی تاکید کردند.

همچنین مقرر شد نظر به جلسه کمیسیون مشترک آتی میان دو کشور در تهران، طرف ایرانی در این زمینه اقدام کند.



**دیدار وزیرمحیط زیست ایتالیا

در ملاقات معصومه ابتکار با گیان لوکا گالتی وزیر محیط زیست ایتالیا دو طرف درخصوص موضوعات محیط زیستی درحال بحث در مجمع محیط زیست ملل متحد و مسیرهای گسترش همکاری گفت و گو کردند.

ایتالیا از ابتدای جولای 2014 رییس دوره ای اتحادیه اروپا خواهد بود و خواهان همکاری با جمهوری اسلامی ایران است.

دو طرف همچنین نسبت به تبادل تفاهم نامه درخصوص تغییرات آب و هوا و تدوین برنامه های ملی اقدام برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در ایران اعلام آمادگی کردند.

در این ملاقات از شرکت های ایتالیایی فعال در زمینه محیط زیست برای شرکت در چهاردهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست در تهران دعوت شد.



**دیدار با وزیر محیط زیست هند

براکش جوادکار وزیر محیط زیست هند در دیدار با معصومه ابتکار با اشاره به پیشینه تاریخی و مشترکات فرهنگی دو کشور گفت که موضوعات مختلفی در چارچوب توسعه پایدار برای همکاری در حوزه محیط زیست وجود دارد.

وی تاکید کرد که هند و ایران می توانند در تبادل تجربیات برای حفظ تنوع زیستی و حیات وحش و انرژی های نو همکاری کنند.

نظر به اینکه مدتی از تاریخ اعتبار یادداشت تفاهم میان دو کشور گذشته، دو طرف اعلام آمادگی کردند با تجدیدنظر در متن یادداشت تفاهم با توجه به چالش های جدید محیط زیستی، طبیعت گردی، بهره وری پایدار از آب و منابع آبی و تغییرات آب و هوا تفاهم نامه جدیدی امضا کنند.

در این دیدار برخی مسائل دوجانبه و منطقه ای اقتصادی در منطقه چابهار نیز طرح شد.



**دیدار با وزیر محیط زیست فنلاند

در دیدار ویل نی نیستو وزیر محیط زیست فنلاند با رییس سازمان محیط زیست، دو طرف از به دست آمدن فرصتی برای آغاز همکاری های محیط زیستی ابراز خرسندی کردند.

وزیر محیط زیست فنلاند نسبت به معضلات محیط زیستی منطقه غرب آسیا ناشی از جنگ و خشکسالی به ویژه درعراق و سوریه، همچنین اولویت های ایران در حل معضلات محیط زیستی همچون تغییرات آب و هوایی و بحران در تالاب ها، افزایش گرد و غبار در منطقه و تأثیر پذیری از کانون های گسترش آن در عراق و سوریه شناخت خوبی داشته و برای همکاری با ایران در کمک به کاهش این مشکلات اعلام آمادگی کرد.

طرفین همچنین مقرر کردند این همکاری ها در قالب تفاهم نامه همکاری تدوین شده و به امضا برسد.

معاون رییس جمهوری کشورمان در این ملاقات با اشاره به نشست مشورتی وزیران محیط زیست اکو طی روز گذشته در نایروبی و طرح ضرورت گسترش استراتژی منطقه ای برای مقابله با تغییرات آب و هوایی، به طرف فنلاندی پیشنهاد کرد سازمان همکاری های اقتصادی اکو را در اجرای این استراتژی یاری رساند.

وزیر محیط زیست فنلاند از این پیشنهاد استقبال کرد و مقرر شد از طریق برگزاری دوره های آموزشی و ظرفیت سازی برای کشورهای عضو اکو اقدام شود.

طرف ایرانی همچنین از فنلاند دعوت کرد تا ضمن تشویق شرکت و موسسات دوستدار محیط زیست فنلاندی در چهاردهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست شرکت کند.

در اغلب ملاقات های روز پنج شنبه با توجه به وضعیت کنونی منطقه و مسایل عراق و سوریه، معاون رییس جمهوری کشورمان تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران پیشقدم در حذف تروریسم بوده و نظر به اهمیت این موضوع دکتر حسن روحانی رییس جمهوری ایران پیشنهاد «جهان ضدخشونت و افراطی گری» را به سازمان ملل ارایه داد که به عنوان یک قطعنامه به تصویب رسید.

تاریخ خبر: 06/04/1393

مطالب مرتبط :

معاون دبیرکل سازمان ملل متحد : دمای جهان و ایران در حال افزایش است

 

صدایتان را بالا ببرید نه سطح دریاها را

تخصیص 700 میلیارد ریال برای احیای تالاب‌ها و مقابله با ریزگرد ها

رییس و بنیانگذار بنیاد جهانی انرژی: آلودگی هوای تهران نگران کننده است

سخنان ابتکار در جمع شرکت های ژاپنی

همکاری‌های زیست‌ محیطی ایران و ژاپن گسترش می‌یابد

پاسخ بان کی مون به نامه انجمنهای زیست محیطی مردم نهاد ایران

حمایت های ویژه سازمان ملل از طرح های کاهش آلودگی هوا

نامه رئیس سازمان محیط زیست به دبیرکل سازمان ملل

پیشنهاد رد شده ژاپن: 100هزار پیکان فرسوده بدهید در برابر 100هزار تویوتای رایگان


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:

نوشته شده در تاريخ شنبه 7 تير 1393برچسب:ابتکار - محیط زیست - ایران - ملل متحد - تغییرات آب و هوا - , توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
.: Weblog Themes By LoxBlog :.